Новината бе съобщена от РИА Новости.  “Ние отдавна говорим за състоянието

...
Новината бе съобщена от РИА Новости. 
“Ние отдавна говорим за състоянието
Коментари Харесай

След вчерашната повреда: сменят системата за автоматично скачване Курс на МКС

Новината бе обявена от РИА Новости. 

“Ние от дълго време приказваме за положението на станцията ”, заяви шефът на съветската галактическа организация Дмитрий Рогозин по време на конференция на космодрума Байконур. “Тя все по този начин старее тихичко, това е застояла станция. Имаше щета в двата полукомплекта на системата за автоматизирано съединяване “Курс ” на станцията, а не на кораба ”.

“Главната оперативна група за ръководство можеше да рестартира двата полукомплекта, само че реши да не го направи, знаейки с кого си имаме работа в лицето на космонавта Антон Шкаплеров. Ето за какво превключихме на ръчно ръководство. Като цяло това е естествена обстановка, само че все пак ще сменяем оборудването на модула “МИМ ”, на този стиковъчен възел, тъй че към този момент да нямаме проблеми при скачванията ”, твърди Рогозин. 

Напомням на читателите, че галактическият транспортен съд “Союз МС-19 ” излетя през вчерашния ден с космонавта Шкаплеров, актрисата Юлия Пересилд и режисьора Клим Шипенко. През идващите 12 дни Пересилд и Шипенко ще снимат художествен филм на борда на МКС, след което на 17-ти октомври двамата ще се върнат с космонавта Олег Новицки и кораба “Союз МС-18 ”. 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР